Word lid

Word een Marshal
Weet je wat een talent is? Een talent is iets wat iemand makkelijk kan wat anderen moeilijk vinden. Iedereen heeft een talent. De ene persoon is goed in rekenen of in zingen en anderen zijn goed in sport. Bij Amsterdam Marshals zijn we altijd op zoek naar jongeren als jij die met ons willen sporten. Dit kan in de buurt, maar ook in competitievorm.

Honkbal is een sport waarbij snelheid, inzicht, maar ook werken in een team belangrijk is. Iedereen in het team heeft een taak. Als je het samen goed doet, win je. Laten we er

samen achterkomen wat jouw talent is. Wie weet word jij een echte Marshal!

Waarom je lid zou moeten worden? Sporten bij Amsterdam Marshals is leuk en supergezond. We doen veel leuke activiteiten met elkaar. Je wordt steeds beter in teamverband spelen, zodat je samen elk ander team kan verslaan. Alle activiteiten vinden plaats tijdens de schoolperiode. Je verveelt je na school dus nooit. Word daarom gauw lid van de leukste vereniging in Amsterdam.

Bekijk het overzicht van onze Club Marshals wijkteams. Misschien zit jouw toekomstige team erbij. Je mag zelf bepalen waar je gaat spelen. Heb je niet eerder honkbal gespeeld, geen probleem. We leren je alles wat je wilt weten.

Kies je team:

We begrijpen dat je vragen hebt. We hebben hier een aantal antwoorden op veel voorkomende vragen.

Hoe word ik lid?
Je kunt je op ieder moment aanmelden bij een van onze Club Marshals wijkteams. Dit kan via ons inschrijfformulier of stuur een mail naar info@amsterdammarshals.nl .

Bij Club Marshals leer je het spel en de regels van honkbal. Ook zijn er diverse andere activiteiten waar je aan kunt deelnemen.

Hoe kan ik in de honkbalcompetitie spelen?
Meedoen aan de officiële competitie bij Amsterdam Marshals gebeurt nadat je bent gescout. Dit kan als je meedoet aan de naschoolse activiteiten van Club Marshals;

– op het moment dat je meedoet aan de activiteiten van de brede school;
– nadat je hebt meegedaan aan de Beeball Amsterdam Scholen Toernooi (BAST);
– als je gescout wordt, nemen we contact met jou en je ouder(s)/verzorger(s).

Word ik geselecteerd?
Bij Amsterdam Marshals sport je altijd eerst via een wijkteam. Je wordt niet geselecteerd. Je kunt je gewoon aanmelden. Het maakt niet uit welk wijkteam je kiest.

Wat heb ik nodig om lid te worden?
Stuur een bericht naar info@amsterdammarshals.nl  dat je je graag wil inschrijven. Vermeld je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Je ontvangt van ons een inschrijfformulier. We nemen dan contact met je op.

Hoe oud moet ik zijn om lid te zijn?
Op dit moment kan iedereen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar lid worden.

Kunnen meisjes ook lid worden?
Jazeker. Alle meisjes in de leeftijdsgroep 6 t/m 14 jaar doen mee. Leuk toch?

Heb ik toestemming van mijn ouder(s) of verzorger(s)nodig?
Ja, om lid te worden moet een overeenkomst ondertekend worden door een van je ouders of verzorgers. Soms willen zij meer weten. Geen probleem. We nemen na inschrijving altijd contact op. We vertellen graag meer over wie we zijn en wat we doen.

Wat zijn de kosten?
De contributie is €180 per jaar. Kun je dit niet betalen dan bestaat er de mogelijkheid voor ondersteuning via het Jeugdsportfonds. Dit is een fonds dat jongeren tot 18 jaar steunt met een bedrag tot maximaal €225.  Dit bedrag wordt rechtstreeks overgemaakt naar de vereniging. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoeveel keer per week train ik?
Als je in een wijkteam speelt, train je een keer per week. We bieden geregeld in het weekend extra activiteiten als honkbal, slowpitch, beeball, basketbal en voetbal/

Als je in een competitie team speelt, train je drie keer per week. Op maandag, woensdag en vrijdag.

En mijn school dan?
Sporten en bewegen is goed voor je gezondheid.  We willen graag dat je zoveel mogelijk actief blijft. Bij Amsterdam Marshals vinden wij het ook belangrijk dat je net zo goed je best doet op school als op het speelveld. Heb je een belangrijke proefwerk, examen of huiswerk dan gaat school bij ons altijd voor. Niets mag je schoolprestaties in de weg staan.

Heb ik een tenue nodig?
Voor Club Marshals heb je een basistenue (shirt en broek) en een pet nodig. Dit is bij de contributie inbegrepen. Handschoenen kun je in het begin van ons lenen. Als je echt actief meedoet, laten we je weten waar je de spullen kan kopen. Maar meld je eerst aan. De rest regelen we samen.

Honkbal

Dit zijn de regels:

Honkbal wordt gespeeld door jongens vanaf 7 jaar

Honkbal wordt gespeeld met twee teams; een slagpartij (aanval) en een veldpartij (verdediging) van beiden negen spelers

Als beide teams een keer geslagen hebben, is er een inning gespeeld

Een wedstrijd duurt een vastgesteld aantal innings of een afgesproken tijd

Een wedstrijd wordt geleid door minimaal één scheidsrechter


Slaan:

De negen spelers van de slagpartij slaan in een vaste volgorde

De slagman probeert de aangeworpen bal van de werper zo goed mogelijk binnen de honklijnen te slaan

De slagman is bij drie gemiste slagballen uit en krijgt bij vier wijdballen een vrije loop als honkloper naar het eerste honk

De slagman wordt tevens honkloper zodra hij de bal goed het veld in heeft geslagen

Honklopen:

De honkloper raakt de honken in de goede volgorde aan

Er mag slechts één honkloper op een honk staan

Als de thuisplaat is bereikt, heeft de slagpartij een punt gescoord

Bron:  KNBSB, Honkbal in het kort


Slowpitch

Slowpitch is een sport voor schoolteams, buurtteams of teams tijdens een familie uitje. De spelregels van Slowpitch zijn gemakkelijk te leren. Het spel is voor jong en oud.

Enkele regels in het kort

Niet stelen

Niet stoten

Pitchen met een (hoge) boogbal tussen 1,80 en 3,65 meter

Catcher staat en zonder uitrusting ruim achter de slagman

De scheidsrechter staat en zonder uitrusting schuin achter de slagman

Sliden is niet toegestaan

Een slowpitch team heeft 10 spelers in het veld, met vier buitenvelders in plaats van drie. Alle andere posities zijn hetzelfde als bij honkbal of softbal.

Bijzondere regels

Bij een Homerun hoeft de slagman het rondje niet af te maken

Bron: KNBSB, Mixed Slowpitch League

Beeball

BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen vanaf 5 jaar.

De teams zijn klein en de spelregels zijn eenvoudig

Bij BeeBall zijn teamgeest en sportiviteit belangrijk

Je hebt niet veel ruimte nodig met Beeball. Je speelt het op elk grasveld, plein of in een zaal. De bal die je gebruikt bij Beeball is zacht

Bron: KNBSB, Playbook Beeball