Maatschappelijk

Club Marshals

Amsterdam Marshals is meer dan een honkbalvereniging. Met verschillende activiteiten biedt de vereniging een sportieve en positieve bijdrage aan de vele maatschappelijke uitdagingen waar jongeren in Amsterdam Zuidoost mee te maken hebben. De buurtsportvereniging Club Marshals speelt hierin een belangrijke rol. Het is een manier om laagdrempelig sportaanbod  in de buurt mogelijk te maken.

Club Marshals
Kinderen hebben de keuze uit naschoolse activiteiten aangeboden door de brede school. Een brede school bestaat uit een samenwerking van verschillende basisscholen in een buurt die verschillende activiteiten aanbiedt.  Als tussenstap tussen het aanbod van de brede school en uiteindelijk een verenigingslid zijn, organiseert Amsterdam Marshals een naschoolse aanbod van activiteiten betaalbaar en dichtbij in de wijken: Club Marshals. Het doel van de activiteiten van Club Marshals is het mogelijk maken van talentdoorontwikkeling naar de vereniging Amsterdam Marshals. De activiteiten variëren van honkbal, slowpitch en beeball, maar ook basketbal en voetbal.

Een overzicht van de Club Marshals wijkteams.

Jongeren in beweging
Voldoende sport en beweging is goed voor elk kind. Door geregeld in beweging te zijn ontwikkelen kinderen zich lichamelijk goed. Sporten vermindert de kans op overgewicht. Door regelmatig te sporten voelen kinderen zich fit en beter in hun vel. Daarnaast is samen sporten goed voor de sociale vaardigheden.

Laagdrempelig
Georganiseerd sporten is niet voor iedere jongere vanzelfsprekend. De stap naar een vereniging kan om verschillende redenen groot zijn. Dit kan zijn om financiële reden of door gebrek aan beschikbare activiteiten die aansluiting moeten vinden bij een deel van de doelgroep. Door sport en beweging naar de wijk te brengen laat Club Marshals jongeren op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met verschillende takken van sport.

Betrokken ouders
Tijdens de buurtsportvereniging organiseert Amsterdam Marshals regelmatig activiteiten om ouders en verzorgers te betrekken bij alle activiteiten. Door deze betrokkenheid wordt het kind gestimuleerd te blijven sporten en zijn zij eerder bereid een bijdrage te leveren aan de vereniging. Het liefst organiseren wij het geheel zo dat ouders en verzorgers met hun kind kunnen sporten.