Maatschappelijk

Club Marshals

Club Marshals
Amsterdam Marshals biedt een sportieve en positieve bijdrage aan de vele maatschappelijke uitdagingen waar jongeren in Amsterdam Zuidoost mee te maken hebben. Georganiseerd sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De stap naar een vereniging kan om verschillende redenen groot zijn. Dit kan zijn om financiële reden of door gebrek aan beschikbare activiteiten die aansluiting moeten vinden bij een deel van de doelgroep. Club Marshals levert een positieve bijdrage door sport en beweging door middel van een laagdrempelig aanbod in de buurt mogelijk te maken.

Activiteiten
Jongeren hebben de keuze uit naschoolse activiteiten aangeboden door de brede school. Een brede school bestaat uit een samenwerking van verschillende basisscholen in een buurt die verschillende activiteiten aanbiedt. Als tussenstap tussen het aanbod van de brede school en uiteindelijk een verenigingslid zijn, organiseert Amsterdam Marshals een naschoolse aanbod van activiteiten betaalbaar en dichtbij in de wijken: Club Marshals. Het doel van de activiteiten van Club Marshals is het aanbieden van activiteiten variërend van honkbal, flag football, basketbal, voetbal, streetdance en atletiek.

Laagdrempelig
Georganiseerd sporten is niet voor iedere jongere vanzelfsprekend. De stap naar een vereniging kan om verschillende redenen groot zijn. Dit kan zijn om financiële reden of door gebrek aan beschikbare activiteiten die aansluiting moeten vinden bij een deel van de doelgroep. Door sport en beweging naar de wijk te brengen laat Club Marshals jongeren op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met verschillende takken van sport.

Betrokken ouders
Voor Club Marshals organiseert Amsterdam Marshals regelmatig activiteiten met als doel ouders en verzorgers betrekken bij alle activiteiten. Door deze betrokkenheid wordt het kind gestimuleerd te blijven sporten en zijn zij eerder bereid een bijdrage te leveren aan de vereniging. Het liefst organiseert de vereniging het geheel zo dat ouders en verzorgers met hun kind kunnen sporten.

Een overzicht van de Club Marshals wijkteams.